Hoe ziet de test eruit?

De aanmeldpagina is gesloten. We hebben voldoende testers, bedankt voor je belangstelling.

Het onderzoek in Twente wordt uitgevoerd door onafhankelijk onderzoeksbureau Ruigrok NetPanel in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Als je deelneemt aan het onderzoek wordt dit van je verwacht:
• Je installeert de testversie van de corona-notificatieapp
• Je gebruikt de corona-notificatieapp gedurende één week
• Na de test verwijder je de corona-notificatieapp van je telefoon

Door je aan te melden voor de test en je ervaringen met ons te delen, draag je bij aan de ontwikkeling van de Nederlandse corona-app. Jouw hulp is belangrijk om de app te verbeteren voordat hij voor heel Nederland beschikbaar komt.

Gebruik van de app is vrijwillig. De app is volledig anoniem en er wordt geen informatie over jou of je locatie opgeslagen. Je hoeft geen persoonlijke gegevens in te voeren. Ook niet als je corona hebt.

Tijdens de test deel je twee keer je mening via vragenlijsten
Tijdens deze week (start woensdag 8 juli) nodigen we je twee keer uit om je ervaringen met ons te delen in een online vragenlijst. Eén keer na het installeren en in gebruik nemen van de app en een tweede keer na afloop van het onderzoek. Daarnaast kun je in de aanmeldvragenlijst aangeven of je ook openstaat voor een telefonisch gesprek om je ervaringen met ons te delen.

Kan iedereen mee doen?
Twentenaren van 16 jaar en ouder met een smartphone kunnen zich aanmelden voor de test. De smartphone moet minimaal over de software iOS 13.5 of Android 6.0 (of hoger) beschikken.

Je kunt dit in je telefoon als volgt controleren:
• iPhone > Ga naar Instellingen > Algemeen > Info > hier zie je welke softwareversie je hebt
• Android > Ga naar Instellingen > ‘Info telefoon’ of ‘Over de telefoon’ > software gegevens

Let op: De app werkt niet op een tablet.

We hebben helaas geen onbeperkt aantal testversies ter beschikking. Daarom gaat het aanmelden in twee stappen. De eerste stap is inschrijven en de tweede stap is loten. Er zit dus een grens op het aantal aanmeldingen. Zodra we die grens bereikt hebben kun je je niet meer aanmelden. De aanmeldpagina zal dan sluiten. Na de sluiting loten we wie er daadwerkelijk kunnen meedoen aan de test. Deze mensen krijgen een link naar de app toegestuurd.

De mensen die worden uitgeloot, worden daar ook over bericht. Hun antwoorden op de intakevragen en alle persoonlijke gegevens worden direct na uitloting gewist.