Welkom op deze informatiepagina over de test met de corona-notificatieapp.


De corona-notificatieapp wordt getest
Mogelijk heb je al gehoord dat het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport werkt aan de corona-notificatieapp, om het coronavirus onder controle te krijgen.

De corona-notificatieapp beschermt je vrienden, familie en de rest van Nederland. De notificatieapp waarschuwt je nadat je langer dan 10 minuten in de buurt bent geweest van iemand met het coronavirus. Heb je klachten en wil je weten of je ook besmet bent, dan kun je je gratis laten testen bij de GGD. Zo voorkom je dat jij het virus onbewust op anderen overdraagt.

Deze corona-notificatieapp ondersteunt het bron- en contactonderzoek van de GGD. Het doel hiervan is om besmette mensen zo snel mogelijk op te sporen. Zo wordt voorkomen dat zij weer anderen besmetten. Dankzij de app kan de GGD veel meer mensen bereiken die in de buurt van een besmet persoon zijn geweest. Zo kan verspreiding snel ingedamd worden.

Deze app wordt momenteel uitvoerig getest. Voor deze test is onafhankelijk marktonderzoeksbureau Ruigrok NetPanel door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aangesteld om het onderzoek uit te voeren. Voor de test zijn we op zoek naar inwoners van de regio Twente die de app willen testen.

Ben jij 16 jaar en ouder, woon je in de regio Twente, heb je een smartphone (iOS 13.5 of Android 6.0 of hoger) en wil je helpen om het coronavirus in te dammen? Meld je dan nu aan voor de test met de corona-notificatieapp! Met jouw hulp kunnen we de app verbeteren.

Let op: Gebruik van de app is vrijwillig. De app is volledig anoniem en er wordt geen informatie over jou of je locatie opgeslagen. Je hoeft geen persoonlijke gegevens in te voeren. Ook niet als je corona hebt.

We adviseren om eerst de informatie en/of veelgestelde vragen te lezen zodat je precies weet wat de test inhoudt.

De aanmeldpagina is gesloten. We hebben voldoende testers, bedankt voor je belangstelling.